50 de idei pentru Video la cameră
Poate că atunci când îți faci o strategie de conținut – cu tine vorbind la cameră, te întrebi “ce aș putea să spun în Video ca să fac asta frecvent și să acopăr un an sau mai mult de conținut?”.
Iată aici lista promisă cu 50 de subiecte pe care ai putea să le abordezi. Te rog ia-le ca idei, sau aplică-le dar nu te rezuma la ele.
- Despre tine în două minute – care sunt lucrurile care te definesc ca om și profesionist; și ce poți să oferi celorlalți?
- Ce îți place la ceea ce faci? Pe oameni îi interesează cum treci tine fiecare informație și cum traduci tu domeniul tău.
- Povestește-mi un challenge pe care l-ai avut. Cum te ajută tot ceea ce faci să rezolvi acest challenge?
- Arată-mi un tool din Arsenalul te opui care îl pot folosi în viața mea și poți îmbunătății ceva. Ceva simplu care se pot aplica oricui. Oricui te urmareste.
- Creează dialog. Atât de deschis să răspunzi mail uri sau la comentarii. Invită la dialog, fără să vinzi nimic.
- Povestește despre cum ai început și care au fost pașii pe care simți că iai marcat în evoluția ta – vreau să mă conectez cu traseul tău și să simt că ai crescut frumos. Și că ți-ai luat lecții din drumul ăsta. Asta mă va inspira.
- Fă videouri cu liste, ajută maxim. De exemplu în cazul meu: 10 tipuri de video content care îți cresc brandul personal
- Arată mi top trei surse de inspirație. Și evident că la un timp le poți updata. Ilustrează ce povestești. Nu uita să faci asta de fiecare dată, pe cat poți.
- Arat în care sunt primii pași pe care pot să-i înțeleg încerc – Ca să ajung la un pas Ion. Evident din domeniul tău, Întotdeauna educația vă ajută să îți apropie Viitorii clienți. Tot așa ca la punctul patru, gândește-te la pași simpli. Gândește-te la video-ul acela în care marele guru de yoga povestea că a fii conștient respirație este cea mai simplă formă demnității. Clar că putea înțelege oricine.Dar ghidează mă puțin în traseul aplicării.
- Povestește-mi despre o frică a ta și cum ai înlăturat-o. Și cum a îmbunătățit asta lucrul cu tine și cu ceilalți. Efectele pe care le-ai văzut.
- Care sunt top cinci întrebări pe care lumea și le pune când se gândește la subiectul tău? Care este răspunsul tău la asta?
- Studii de caz: Poți face un singur video despre un studiu de caz sau poți împărții în cinci videouri. De exemplu în cazul meu, Un studiu de caz va fi despre video-urile inspirationale făcute pentru domeniul IT. Video unu studiu de caz – Arăt proiectul, Provocarea și scopul?
- VIDEO 2 studiu de caz: arăt cum am îmburdat povestea – În cazul tău cum ai abordat rezolvarea problemei – Cum ți-a venit ideea, Cum A reacționat clientul ideea ta. Ce este specific ție în rezolvarea asta?
- Video 3 studiu de caz – Elemente relevante pe care le-ai aplicat în rezolvarea ta pentru studiul ăsta de caz. Cum am făcut de exemplu în cazul meu, ca un produs IT care se explică de obicei pe 17 pagini de descriere tehnică, să aibă totuși o abordare umană prin regie, poveste, imagine actorie. Gândește-te care ar fi elementele în cazul tău. Elemente pe care cel care va vedea video-ul să le înțeleagă și să le poată “dori” În rezolvarea problemei sale.
- Video 4 studiu de caz – aprofundează unul din elementele care te interesează din cele de mai sus – preferabil dacă poți să fie diferențiatorul tău. În cazul meu de exemplu ar fi partea asta cu povestea emoțională cinematografică care descrie esența umană din produsul ai T. Pentru că asta mă diferențiază. Interviuri poate trage oricine. Arată cum fix acest lucru a făcut diferența. Asta te ajută să subliniez mai bine de ce să te aleagă pe tine.
- Video 5 studiu de caz– Rezultatul, impact, ce insight-uri ți-ai luat din proiectul ăsta, cât de încântat a fost clientul și cum ai simțit tu bucuria lui și bucuria rezultatelor. În felul ăsta viitorul client va simți că ar putea avea și el aceeași bucurie după ce ar finaliza un proiect cu tine. Postează ciclul ăsta de cinci video la fiecare studiu de caz. Desigur că șe poți trata într-un singur video, însă știi regulă de aur, trebuie să ai content multiplu care să țină privitorul pe contul tău. Dacă simți că e mai bine să faci totul într-un singur video și ar fi aiurea să te întinzi sau ar părea intenționat, urmează să-ți feeling -ul însă încearcă și ceva nou. Vezi ce iese.
- Povestește despre trenduri în domeniul tău. Cum te raportezi tu și ce simți despre ele?
- Povestește despre 5 cele mai întâlnite mituri din domeniul tău și argumentează-le.
- Arată cum te pregătești să fii din ce în ce mai bun și updated.
- Povestește mi ceva cu care nu ești de acord ceva despre care ai o părere puternică, tot așa, în domeniul tău. A trecut foarte mult videourile de tipul “de ce să nu…” Sau “cu ce nu sunt de acord”. Nu îți sugerez o ordine anume a videourilor dar ar fi util ca atunci când vei creea acest tip de video să ai deja ceva content relevant în urmă. Ești specialist și de asta e normal să arăți și cu ce nu rezonezi.
- Discută subiecte apărute în comentariile tale. Poți face asta fie sub formă de vlog ca o ediție repetată de “răspund la comentarii”, Sau special în câte un video la un timp.
- Cu siguranță ai articole scrise în trecut. Poate chiar pe site. Sau prezentări. Transformă-le în video. Povestește-le.
- Povestește despre un speech al tău care a contat pentru tine, sau despre o întâlnire interesantă pe care ai avut-o sau în care ai intervenit într-un mod interesant. Sunt momente pe care fiecare le-am trăit în felul nostru și creează un cârlig frumos de legătură.
- E povestește mi despre ce nu ai putea niciodată ca să-mi mulțumești pe cineva. Amintește-ți că vrei să fii cunoscut ca om. Chiar vreau să te cunosc ca om. Așa că vreau să știu care sunt limitele tale. Subiectul ăsta spune multe lucruri bune despre tine.
- Povestește despre cum te simți acum în lefgătură cu ceea ce faci. În speranța că îți merge bine treaba, e important să dai așa un fel de status update, ca să alternezi partea de knowledge cu partea de amintiri și cu partea de context în care te afli.
- Povestește despre piedici pe care le-ai avut și te-au motivat să mergi mai departe. Ceva negativ care te-a motivat. Reflectând la asta peste un timp povestește ce simți că ți-ai luat pozitiv de acolo.
- Povestește mi despre cum îți plăcea să fie clientul cu care lucrez ce ți-ar putea să înțeleagă cum ți-a să interacționeze cu tine. Mă vei face atent la felul cum dezvolt relația dacă intenționez asta.
- Arată exemple din afara business ului tău. Poate lucruri colecție și ușor de vizualizat, Uite în cazul meu aș face o listă cu 10 reclame care m-au impact și mi-au plăcut maxim. Eu nu mă feresc să dau credit și recunoaștere altora care fac același lucru cu mine.Percepția mea este că e loc pentru toți.
- Dă-le provocări. Să facă ceva, să caute ceva și să posteze rezultatul. Vor câștiga ceva cum ar fi o sesiune cu tine pe zoom sau orice altceva pot să ofer care să vă ajute reciproc.
- Arată-mi un loc sau un obiect care te inspiră și vorbește-mi despre el. Asta te va ajuta să mai schimbi și vizualul în care te înregistrezi ca să nu fie monoton după multe videouri și mă vei aduce mai mult în lumea ta.
- Spune povești cu pilde dar mult să faci comentariul tău, Argumentarea ta.
- Povestește despre echipa ta. Său cu laborator. Sau felul în care alegi și În care le arăți recunoștința. Subiectul ăsta da multe insight-uri despre cum ești tu ca lider.
- Cere spectatorilor sfaturi despre ce să postezi. Ajută foarte mult să lași spectatorii tăi să își ceară subiectele pe care tu să le dezvolți în video-uri înregistrate și în live -uuri. Ai să vezi că este o sursă foarte bună de idei
- Gânduri de moment dar formulate constructiv. Relații care tocmai ce au apărut. Chiar așa se poate formula, “Tocmai mă gândeam la asta și a trebuit să-ți spun”. Partea asta de spontaneitate, De necesitate a transmite mesajul și a fi în contact audiența ta, te arată dinamic.
- Pune întrebări “din-alea deep”. Exemplu – cu toții cred că ne-am confruntat odată cu cineva care ne-a pus întrebarea, “dacă ar fi să trăiești ultima zi ce ai face” sau “ce ai vrea să nu regreți în ultima ta zi de viață . poți să formulezi astfel de întrebări și să vezi care este reacția.
- Povestește despre un așa zis punct tabu în domeniul tău, de pildă “Ce nu spune nimeni niciodată despre… “. Este ceva care ai grijă ca publicul tău să fie atent și la lucru rpd nu să vorbesc atunci când vine vorba de aria ta sau domeniul tău. Grijă față de comunitatea ta este esențială.
- Transpune-i în soluția ta. Fă un video de felul “imaginează ți că…”. Grijă să nu fie gen Teleshopping. Dar imaginea despre cum arată problema lor rezolvată e utilă pentru că foarte mulți ne cramponăm în proces și nu vedem imaginea asupra victoriei, la care am ajunge după ce ne-am rezolva provocarea.
- Povestește pe limba clientului tău ideea. Imaginează-ți că rezolvi provocarea lui. Adresează te ca și cum ai face tu atunci când ai în față descrierea clientului tău ideal. Personifică-l. Poți vedea despre asta în curs și la Persona video Muză e fain să poți face și videouri semnul ăsta în care vorbești la cameră ca și cum dincolo este fix clientul tău ideal. Ajută mult segmentare și la conversie. Desigur poți face mai multe videouri ca să acoperi are de clienți ideali, dacă e cazul
- Tot la categoria liste: arată cinci resurse online unde spectatorii pot aprofunda subiecte din domeniul tău. Desigur printre ele ar trebui să fie și site-ul tău sau un ebook sau ceva.
- Fă o simulare. Imaginează ți din nou clientul tău ideal și acum nu doar vorbești despre el ca el să se identifice Dar acum chiar arăți și o “schemă” plan de aplicare – cum vei rezolva o problemă pe care știi că el are de obicei. Fă-l curios.
- Povestește ce a ajutat cel mai mult în cariera ta. o abilitate. Un mindset, orice poți să dai mai departe.
- Povestește și arată o zi din viața ta. Să simt lumea ta. Chiar dacă asta e și așa mai vlog. Condu-mă. Nu e musai să aveți oameni care nu vor să apară dar să văd un fel de ritualsau pe unde mergi, Unde te relaxezi la cafea etc.
- Povestește despre proiectele extra domeniului tău în care îți place să te implici. Poate voluntariat, lucruri caritabile, arată-mi lucrurile în care crezi.
- Vorbește despre oamenii pe care îi urmărești online. Dacă sunt de la noi, cu atât mai bine că le vei da tag și poate te ajută în construcția a relației tale cu ei mai apoi. Argumentează ce îți place la fiecare.
- Imaginează ți și povestește cum arată o zi din viața ta dacă nu ar mai trebui să muncești pentru bani. Ce face și ce nu ar fi schimbat față de ceea ce faci acum (bucuria de a ajuta, bucuria domeniului ești, etc)
- Lucruri pe care le au în comun cei care lucrează cu tine. După un timp de experiență sigur întâlnești similitudini.
- O glumă despre domeniul tău. Dar una cu tâlc. Și bineînțeles cum o comentezi.
- Ce faci când ți se îneacă corabiile. Care este resortul din care îți iei forța.
- Ce observi cel mai des la un client pe care l-ai ajutat să își rezolve provocarea.
- Dacă ar fi să dai un singur sfat… care este acela?
Sper ca aceste idei de subiecte să îți fie inspirație bună în conținut pentru brandul tău, cu tine direct în fața camerei. Nu uita pe cât poți ca fiecare din aceste videouri să le ilustrezi cu imagini sugestive și să adaptezi cu muzică pe măsură.
Spune-mi cum te-ai descurcat.